Hulp bij vaccinatie zorginstellingen

Hulp bij vaccinatie

Volgens Ivo Witte van Instellingsapotheek Farmazorg Breda is er een tekort aan ervaren medewerkers die de vaccins kunnen voorbereiden. ,,Het vaccin, in dit geval van BioNTech/Pfizer, maar straks ook van Moderna, moet met vloeistof worden verdund en daarna in een precies de juiste hoeveelheid worden ‘opgetrokken’. Dat is een handeling die niet iedereen kan verrichten en ervaring vereist. Het is mooi dat wij als apothekers hierbij kunnen helpen.”

Inmiddels, zegt Witte, is de samenwerking met verschillende instellingen in de regio gezocht en starten apothekers en assistenten op zeer korte termijn met hun werk. ,,Dat gaat gebeuren in de zorginstellingen zelf, want de tijd tussen het voorbereiden van een spuit en het moment dat het wordt geïnjecteerd moet zo kort mogelijk zijn en bovendien is het klaargemaakte vaccin gevoelig voor transport.”

Lees hier het hele artikel.